2018 m. gegužės 8 d., antradienis

V. Vingrienė: „Prioritetą norėčiau skirti žmonėms, ypač tokiai jautriai socialinei grupei“

Antradienį (gegužės 8 d.) Seimas  svarstymo stadijoje nepritarė Seimo Audito komiteto siūlymui atmesti mano pateiktą pataisą, pagal kurią būtų suteikiama galimybė daugiau kaip dešimt metų buvusiuose tarnybiniuose būstuose gyvenusiems, tarnybinę veiklą baigusiems žmonėms ir neturintiems nuosavybės teise kito būsto, juos įsigyti pirmumo teise. Projektą svarstančiu pagrindiniu komitetu paskirtas Seimo Socialinės apsaugos ir darbo komitetas.

Siūlomos pataisos esmė ta, kad urėdijų reforma numato tokius nereikalingus pastatus perduoti Turto banko aukcionams, nors juose tebegyvena šimtai buvusių miško darbininkų, jų šeimos. Šie gyventojai niekam netrukdo, net padeda – pasaugo miško techniką, atbaido medienos vagis ir kt. Deja, dabar jų interesų nepaisoma, juos norima išmesti į gatvę, neatsižvelgiant į amžių ar negalią. Daugeliui jų anksčiau buvo žadėta, kad jie galės tuose būstuose gyventi netrukdomai ar net juos privatizuoti. Juolab kad dalį tokių tarnybinių būstų, beje, ir labai geros būklės jau buvo leista privatizuoti.

Vyriausybė teigia, kad tuos pastatus gali perimti savivaldybės kaip socialinius būstus, bet daugeliui jų reikia rimto remonto. Savivaldybės, žinoma, kratosi tokios naštos, o sprendimą vis dėlto būtina priimti.

Ministerijų parengtose išvadose prioritetas teikiamas valstybės biudžetui, aš norėčiau prioritetą skirti žmonėms, ypač tokiai socialiai jautriai grupei. Laimė, turime ir plataus požiūrio bendraminčių. Esame nusiteikę eiti iki galo ir patobulinti projektą. Vienas sprendimų -leisti būstų gyventojams likti juose gyventi iki jiems bus suteiktas socialinis būstas arba iki jų gyvenimo pabaigos. Turime žiūrėti plačiau, juk valstybės pagrindinė funkcija pasirūpinti žmogumi, pirmiausia – socialiai jautriausiomis grupėmis, o ne nedidelių pinigų biudžetui uždirbimu.

Virginija Vingrienė
Seimo Aplinkos apsaugos komiteto ir
Europos reikalų komiteto narė

Šaltinis: miskininkas.eu 

Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą