2017 m. rugsėjo 26 d., antradienis

Susitikimas su Justiniškių bendruomene

Susitikime su Justiniškių bendruomene ieškojome kompromisinių sprendimų dėl Justiniškių gatvėje esančio šaligatvio, kurio dalis yra privatizuota ir todėl užtverta tvora. Justiniškių gyventojai jau ne kartą atkreipė miesto valdžios dėmesį į šią situaciją, susidariusią po to, kai 2003 m. privatizavus dalį šaligatvio, gyventojams ėmė kilti nepatogumų einant šalia tvoros pramintu siauru takeliu, kuris po lietaus pažliunga, o žiemos metu būna labai slidus. Apie šį atvejį ne kartą buvo rašyta ir spaudoje. Norėtųsi paklaustų valdininkų, pasirašiusių leidimą privatizuoti dalį šaligatvio, nuomonės. Dėl jų kaltės į nemalonią situaciją pateko ir šaligatviu negalintys naudotis gyventojai, ir savininkė, nusipirkusi žemę su šaligatvio dalimi. Vis dėlto, susitikimas su pastato dalies ir šalia pastato esančio šaligatvio savininke suteikia vilčių, kad ši daug metų Justiniškių gyventojams prieštaringus jausmus kelianti situacija pasikeis atradus geranoriškus ir abipusiu supratingumu grįstus sprendimus.
Taip pat bendravome ir su Justiniškių neįgaliųjų klubo "Draugystė" vadove. Neįgaliųjų klubų finansavimo problemos, socialinės atskirties aspektai, kiti svarbūs klausimai buvo aptarti jaukiose klubo patalpose, kurias, beje, svetingai aprodė pati vadovė. Spręstinų problemų yra nemažai, tad susitarėme dėl tolesnio bendravimo. Kas gali atskleisti esamas problemas geriau, nei patys negalią turintys žmonės? Nemaža dalis šių bėdų ko gero galėtų būti sprendžiamos peržiūrint ir taisantšiuo metu galiojančią įstatyminę bazę.
Džiaugiuosi galėdama reguliariai susitikti su Justiniškių bendruomene. Kiekvienas toks susitikimas įkvepia mane naujiems projektams ir darbams, suteikia vis naujų įžvalgų.



Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą