2017 m. kovo 30 d., ketvirtadienis

Valstybinius miškus norima priskirti strateginės svarbos neprivatizuojamiems objektams

Seimo narės Virginijos Vingrienės 2017 m. kovo 30 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Aplinkos  apsaugos komiteto narė „valstietė“ Virginija Vingrienė kartu su „tvarkiečiu“ Remigijumi Žemaitaičiu įregistravo pataisą dėl planuojamos įkurti vienos įmonės „Lietuvos valstybiniai miškai“ įtraukimo į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašą. Taip įmonei bus suteiktas neprivatizuojamos įmonės statusas.
Pasak V. Vingrienės, šiomis pataisomis bus įtvirtintas žadėtas saugiklis, užkertantis galimybę nueiti Latvijos keliu, kai nepasiteisinus skubios reformos lūkesčiams, būtų pasirenkamas privatizavimo arba koncesijos kelias.
„ Juo labiau, kad peržiūrėjus patį Miškų įstatymą, jame įžvelgiame gausybę spragų, kuriomis pasinaudojus labai lengvai būtų galima sulaukti skaudžių ir negrįžtamų pasekmių“, – sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė.
Teikiamu įstatymo projektu parlamentarai neprieštarauja vienos įmonės idėjai, bet mano, kad tinkamiausias kelias šiuo atveju – akcinės bendrovės statusas. Jų teigimu, tai  būtų racionaliausias sprendimas ir stiprus saugiklis išlaikant valstybinius miškus valstybės rankose, nepadarant žalos  visuomenei, o gaunant iš jos maksimalią naudą ir ne vien tik finansine išraiška.
Projektą  planuojama siūlyti įtraukti į artimiausio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę.
Parlamentarė V. Vingrienė artimiausiu metu žada registruoti pasiūlymus dėl Miškų įstatymo pakeitimo, kur bus išbraukta dabar esanti galimybė valstybinių miškų valdytojais tapti ir kitiems juridiniams asmenims. Bus įvardyta, kad tokiais valdytojais gali būti tik urėdijos, valstybinio rezervato, nacionalinio parko direkcija, savivaldybė, valstybės ar savivaldybių institucijos arba jų struktūriniai padaliniai.
 
Daugiau informacijos:
Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė Virginija Vingrienė
Tel. nr.: +370 669 42159; +370 610 67245
El. p.: virginija.vingrienė@lrs.lt


Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą