2017 m. kovo 26 d., sekmadienis

Prabėgo dar viena itin darbinga ir ekologiniais spemdimais turtinga savaitė, prasidėjusi Pasaulinės žemės dienos minėjimo renginiais ir nacionaline konferencija-diskusija valstybinių miškų ir miškininkystės ateities vizijos klausimais. Džiaugiuosi, kad daug energijos ir darbo pareikalavęs renginys, įvykęs po ilgų ir sudėtingų diskusijų, pasiekė savo tikslą - pagaliau įsiklausyta į išsakytus visų pusių argumentus. Panašu, kad eisime visoms pusėms naudingų kompromisų link. Juk ši reforma palies ne vien miškininkų bendruomenes ir regionus, bet ir ženklią visuomės dalį. Juo labiau, kad su miškais mus sieja ne vien ekonominės naudos aspektai: tai ir vaizdas už lango, ir emocinė aplinka ir galimybė praleisti laiką gamtoje ilsintis, semiantis jėgų, sveikatingumo, įkvėpimo, renkant miško gėrybes ir t.t.
Manau, kad mūsų šaunios komandos darbas viršijo ne tik mūsų pačių lūkesčius. Ačiū visiems mano kolegoms, prisidėjusiems savo darbais, dalyvavusiems iniciatyvoje, išsakiusiems idėjas, palaikymo mintis, o taip pat ir kritiką. Tikėkimės, kad tai taps pirmu žingsniu naudos visuomenei link. Svarbu, kad supratome vieni kitus, suvokėme problemos esmę, taisome klaidas, einame teisingų pokyčių ir tobulėjimo link. Beje, tą pačią kovo 20-ąją valdančioji koalicija taip pat susitarė miškų reformos klausimais.
Savaitė buvo kupina kitų ekologinių įvykių: pristatyti ir aptarti EK komunikatai žiedinės ekonomikos ir atliekų panaudojimo energetikai klausimais, suderinti pasiūlymai dėl Poveikio aplinkai vertinimo įstatymo pakeitimų, išklausytos įdomios iniciatyvos ir idėjos, skinančios kelius reikalingiems sprendimams aplinkosaugos klausimais. Taip pat įvyko diskusija klimato kaitos tematika, kurios metu pristačiau idėjas kaip mūsų Parlamentas gali prisidėti stabdant klimato kaitą ir mažinant šio pražūtingo proceso padarinius. Savaitės pabaigą vainikavo "60+" ženklą nupiešusi degančių žvakučių jūra Katedros aikštėje, solidarizuojantis su viso Pasaulio geros valios žmonėmis, jungiantis prie Pasaulinės ekologinės iniciatyvos "Žemės valanda" akcijos. Jos tikslas, pakviesti visus vienai valandai išjungus šviesas susimąstyti apie mūsų Planetai gresiančius klimato kaitos padarinius, ir pagalvoti kuo kiekvienas galime prisidėti, mažindami taršos pėdsakus savo kasdieniniuose veiksmuose.
Produktyviai savaitei einat į pabaigą, metas atsipūsti ir ruoštis naujiems kitos savaitės iššūkiams. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą