2017 m. kovo 9 d., ketvirtadienis

Interviu Lietuvos Žinioms dėl reikiamų saugiklių vykdomai valstybinių miškų reformai

Vyriausybei pritarus miškų urėdijų pertvarkai Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis patikino, kad problemų priimant šį projektą parlamente neturėtų kilti. Tačiau Seimo frakcijos nusiteikusios ne taip optimistiškai. Jei ministrų kabinetas nesuskubs išsklaidyti kylančių abejonių, reformos gali nepalaikyti net dalis valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovų.


Kaip „vienetinę“ opozicinę nuomonę frakcijoje V. Pranckietis įvardijo Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narės Virginijos Vingrienės išsakytas abejones, kad skubotai planuojama pertvarka gali lemti ateities klaidas, iš kurių didžiausia būtų – atviras kelias privatizuoti valstybinius miškus. Seimo pirmininkas sakė sieksiąs įtikinti frakcijos kolegę reformos nauda.


„Manęs nereikia įtikinėti – esu už reformą. Niekas neneigia, jog būtina mažinti urėdijų skaičių, jų darbą daryti efektyvesnį, didinti skaidrumą. Matau reformos būtinybę, tik ją vykdyti reikia labai atsakingai. Apie tai kalba ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO praėjusiais metais pateikė rekomendacijas Lietuvai dėl valstybės valdomų įmonių pertvarkos įgyvendinimo plano, kuriame numatoma iki 2018-jų konsoliduoti urėdijų priežiūros įmonių veiklą, – aut). Pirmiausia būtina išsiaiškinti, kodėl ir kokių pertvarkų šioje srityje reikia, kaip geriausia jas vykdyti, kad nebūtų pakenkta nei gamtai, nei žmonėms, nei regionų plėtrai“, – „Lietuvos žinioms“ dėstė V. Vingrienė.


Ši politikė kovo 20 dieną rengia diskusiją, kurioje turėtų dalyvauti visų reformos eiga suinteresuotų šalių atstovai. „Reikia susėsti ir pasikalbėti, kaip geriausia pertvarkyti valstybinių miškų valdymą, nes labai skubotai vykdoma reforma gali sudaryti sąlygas klaidoms atsirasti. Jei nebus atsakymų į kylančius klausimus, matau, kad Vyriausybės pasiūlymas – toks, koks yra pateiktas, be saugiklių, užkertančių kelią privatizuoti miškus, sukurti monopolines sąlygas vienai įmonei, be sprendimų, kaip išsaugoti darbo vietas regionuose, – palaikymo Seime nesulauks“, – tvirtino parlamentarė.


Daugiau skaitykite adresu http://lzinios.lt/lzinios/Lietuva/parlamentarai-sklaido-vyriausybes-optimizma-del-urediju-reformos/240050.


Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą