2016 m. sausio 16 d., šeštadienis

Sprendžiami klausimai dėl eismo saugumo Pilaitės prospekte



Sausio 14 d. Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijoje pagaliau vyko pernai sausio 7 d. Pilaitės bendruomenės ir žaliųjų iškelti klausimai dėl eismo saugumo Pilaitės prospekte. Atsakydami į mūsų rašte išdėstytus reikalavimus komisijos nariai informavo, kad:


1. Šiemet (data neįvardyta) prasidės požeminės pėsčiųjų perėjos šalia Pupos įrengimo darbai. Jau paskelbtas viešųjų pirkimų konkursas. Perėja iki metų pabaigos turi būti baigta, nes jau didesnė dalis jos jau įrengta, bet statybos prospekto tiesimo etape užšaldyta.
2. Kitas mūsų prašymas dėl iškilios perėjos ties Karaliaučiaus gatve jau įvykdytas. Be to, pačioje Karaliaučiaus gatvėje įrengti paryškinti perėjų ženklai, taip pat viena iškili perėja, o dar viena panaši perėja bus įrengta greitu laiku.
3. Pilaitės prospekte šalia Lukoil degalinės šiuo metu padarytas signalinis perėjos apšvietimas, o greitu laiku bus įrengta šviesoforu reguliuojama perėja, perkėlus ją šalia planuojamos jungties su Sidarionių gatve. Bus atitinkamai perkelti ir autobusų sustojimai. Jungties tiesimo darbus žadama pradėti ir (greičiausiai) baigti dar šiemet.
4. Tik į reikalavimą įrengti greičio ribojimo priemones ir sumažinti greiti iki 40 km/h prilyginant perėjose šalia mokyklų neatsižvelgta.
5. Kol kas neišspręstas ir greičio ribojimo klausimas Pilaitės prospekte Įsruties gatvės sankryžoje atsisakius šviesoforu reguliuojamos perėjos šalia Pupos. Juk tokiu atveju atsivers keliai greičio viršijimui. Kol kas klausimas dėl mūsų reikalaujamos iškilios perėjos lieka atviras. Išsiskyrėm su mūsų pozicija šį klausimą kelti toliau, kad Pilaitės pėstieji būtų apsaugoti.
Visi komisijos nariai ne labai turėdami kitų argumentų, nuolat akcentuodami pačių pėsčiųjų problemą ir siūlydami mokyti vaikus. Tas tikrai daroma nuolat, beje. Be to, dar šiandien darbuotojai atvažiavę nufotografavo ir susitikimo metu demonstravo nuotraukas pėsčiųjų nedrausmingumo atvejus, jiems einant per raudoną (ypač prie Pupos). Mačiau ir aš tokius atvejus, bet niekas iš pėsčiųjų nepuola po ratais, eina tada, kai mašinų gatvėje nėra, juo labiau, kad kirsti gatvę signalo intervalai labai jau ilgi ir nesuderinti. Bet, kaip suprantu, iki metų galo ši problema išsispręs atsiradus požeminei perėjai.
Po to, jie dar pabrėžė, kad Pilaitėje jau gerai yra blogesnių situacijų. Bet juk viską ką šiandien turime, mes išsikovojome patys. Raštą po rašto siųsdami reikalavimus. Ir kodėl mes to neturime daryti.
Manau, kad mes turime išlikti principingi ir pareikalauti iškilios perėjos ir ties Įsruties gatve. Nes įrengus požeminę perėją, problemų su greičio viršijimu padidės.
Ačiū Jums visiems už parašus, kuriuos ne vienam teko padėti jau keletą kartų, rašėm kelis kolektyvinius raštus, apskritai savivaldybei šiuo klausimu mes apie save primename kasmet nuo pat prospekto atidarymo 2007 m. Matau, dar ne pabaiga, bet viskas eina į gerą ir tikrai situacija pagerėjo. Taigi, viską bendromis jėgomis išspręsime iki galo.


Sekite Virginijos Vingrienės Facebook paskyrą: https://www.facebook.com/vvingriene/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą